Welke winterbanden moet ik nemen?

Neem banden in de voorgeschreven (standaard) bandenmaat. Hebt u erg brede banden en grote velgen, kies dan voor de kleinst voorgeschreven bandenmaat met bijbehorende velgen. Bij gladheid geldt een breed contactvlak tussen band en wegdek als een nadeel. De keuze voor een bepaald merk winterband kan het beste plaatsvinden op grond van de uitgevoerde winterbandentest. Kies een band die goed scoort op de eigenschappen die het belangrijkst worden gevonden. Zorg voor een profiel van minimaal 4 mm.

winterbanden monteren

Wanneer is het gebruik van winterbanden in Duitsland verplicht?

Bij winterse omstandigheden is het gebruik van banden met wintereigenschappen verplicht. De verplichting in Duitsland is dus niet gebonden aan een bepaalde periode of gebied, maar aan de omstandigheden ter plaatse. Raadpleeg hiervoor het weerbericht. Hebt u geen winterbanden? Blijf dan bij (verwachte) gladheid, ijzel of sneeuw thuis. Winterbanden zijn banden met het sneeuwvlok symbool. Het symbool M+S banden is niet beschermd, maar is in Duitsland toegestaan. Dat geldt ook voor all-season banden. Het profiel moet minimaal 1,6 mm zijn, aanbevolen wordt tenminste 4 mm.

Ik heb M+S banden. Is dat genoeg in winterse omstandigheden?

Het bekende M+S logo zegt, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, niets over de pure wintereigenschappen van een moderne band. De betekenis van M+S, modder + sneeuw, stamt nog uit de tijd van de grote blokkenprofielen en gaf de aanpassing van het profiel aan dit soort ondergrond aan. Het M+S logo vindt men op alle winterbanden, all-season banden en soms ook op zomerbanden. Het logo mag naar eigen inzicht van de fabrikant op de band geplaatst worden. Het kan dus gebeuren dat dit logo er alleen maar op staat zodat banden met een lagere snelheidscode gemonteerd kunnen en mogen worden. Het M+S logo alleen zegt dus niets over de wintereigenschappen van een band. Dat geldt ook voor all-weather banden.
Het sneeuwvlokje symbool is wel een indicatie voor wintereigenschappen van een band. Om het symbool te mogen gebruiken is slechts een remtest (voorzien voor Europa) of een tractietest (standaard in de USA) op sneeuw voorgeschreven. Het symbool geeft slechts weer dat aan minimale eisen op sneeuw wordt voldaan. Het gezamenlijke niveau van alle veiligheidsrelevante eigenschappen van een winterband kan alleen in een omvangrijke winterbandentest worden vastgesteld, die alle mogelijke wegcondities (droog, nat, sneeuw, ijs) afdekt. Bij de ANWB winterbandentest kijkt men daarnaast nog naar de slijtvastheid, de geluidsproductie, de rolweerstand (verbruik), de hoeveelheid giftige stoffen (PAK’s), die vrijkomen bij slijtage van de banden en beproeven ze de banden op hoge snelheid.

Geldt er voor gebruik van winterbanden een vaste periode?

Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Finland en Oostenrijk kennen wel een vaste periode. In Oostenrijk is het vanaf 2008 verplicht -tussen 1 november en 15 april- bij winterse omstandigheden op alle wielen winterbanden te voeren en/of sneeuwkettingen op de aandrijfwielen. Het laatste mag slechts als het geen schade aan het wegdek toebrengt. In Finland zijn winterbanden verplicht van 1 december tot 1 maart.

Mijn auto is voorzien met banden met de snelheidscodering H, dat staat voor een maximum snelheid van 210 km/u. Een T-band (tot 190 km/u) is veel goedkoper.
Klopt het dat dit in Duitsland wel eens een probleem kan zijn?

Voor winterbanden geldt dat een band mag worden gemonteerd waarvan de maximaal toelaatbare snelheid lager is dan de hoogst haalbare snelheid van de auto. Maar voor Duitsland is het raadzaam dezelfde snelheidscodering te handhaven als bij zomerbanden. Wanneer u bij winterbanden tóch kiest voor een T-band, bent u daar namelijk verplicht een sticker in het zichtveld van de bestuurder te plakken waar de beperkte maximumsnelheid van de banden op staat.

In welke landen is het gebruik van winterbanden verplicht?

De verplichting om uw voertuig aan te passen aan de wegomstandigheden geldt in Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland

Gelden die buitenlandse regels ook voor Nederlandse auto’s?

Ja. U riskeert niet alleen een boete, maar het rijden op zomerbanden zal in bepaalde weersomstandigheden het risico op een aanrijding vergroten. Daarom kan het ook leiden tot medeaansprakelijkheid voor een schade.

Wat zijn winterse omstandigheden?

Van winterse omstandigheden is in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Dat kan dus ook buiten het winterseizoen optreden. De definitie van winterse omstandigheden staat in de Duitse wet.
De verplichting tot een winteruitrusting heeft niet alleen betrekking op de banden maar ook op bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de ruitenwissers en de koelvloeistof.

Ik ga via België naar Frankrijk op wintersport. Heb ik dan ook winterbanden nodig?

In België is niet in de wetgeving opgenomen dat winterbanden verplicht zijn, net zomin als in Nederland. In de Franse wet is het uitgangspunt dat banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Op grond hiervan kan het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid bij ongevallen en strafrechtelijke vervolging. Ons advies: gaat u in de wintermaanden naar de Ardennen of naar Frankrijk, rijd dan op winterbanden.

Maakt het bij een ongeluk uit op welke banden ik reed?

Ja. In veel landen (in ieder geval in Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland) kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid voor een aanrijding. In het ergste geval krijgt u een deel van uw (letsel)schade niet vergoed omdat u medeaansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden?

De samenstelling van het rubber is anders. Bij temperaturen lager dan ca. 7 graden Celsius zullen winterbanden beter gaan presteren dan zomerbanden omdat bij die laatste categorie het rubber gaat verharden. Het soepel blijven van de winterband resulteert in een betere grip en een comfortabelere band. Een hardere (zomer-)band zal op slecht wegdek eerder het contact met de weg doen verliezen. Met name bij het rijden in de sneeuw is de winterband superieur. Sneeuw is een echte kritieke rijomstandigheid waardoor zelfs het aanpassen van de snelheid bij een zomerband niet meer helpt. Bij het rijden op ijs presteert de winterband ook beter, maar wonderen mag je hier niet verwachten. Let wel op voldoende profiel, een winterband is effectief op sneeuw met een minimum van 4 mm.

Ik heb al winterbanden. Heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, als u op kleine (berg-)wegen komt. In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht; dan staat er een verkeersbord met een wiel met sneeuwketting erop. Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid (dat wordt aangegeven op de verpakking) en voor een kort stukje.

Ik heb al sneeuwkettingen. Heb ik dan nog winterbanden nodig?

Ja. Sneeuwkettingen zijn niet geschikt voor het rijden van lange stukken op doorgaande wegen of snelwegen. En op zomerbanden kunt u op doorgaande wegen niet veilig rijden bij (dreiging van) sneeuw of ijs

Zijn winterbanden ook verplicht voor caravans of kampeerauto’s?

In Duitsland is het een gedragsregel voor ‘motorvoertuigen’. De bovenstaande verplichtingen gelden dus ook voor kampeerauto’s en motoren. Ook in andere landen geldt voor kampeerauto’s hetzelfde als voor personenauto’s. Voor caravans is dit anders. Er zijn geen landen waar een verplichting geldt voor winterbanden of sneeuwkettingen onder caravans. Het mag wel en het levert ook voor caravans een betere wegligging op.

Moeten winterbanden op alle wielen of alleen op de aangedreven wielen?

Nee, niet op ALLEEN de aangedreven wielen; dit is ronduit onveilig. Beter géén winterbanden dan twee winterbanden. Twee sets verschillende banden met verschillende eigenschappen leveren een onvoorspelbaar rijgedrag op. Ook de niet aangedreven wielen hebben namelijk een belangrijke functie bij de wegligging en stabiliteit van de auto. Een verschil in (zijdelingse) grip tussen aangedreven en niet-aangedreven wielen zal de stabiliteit van de auto ernstig in gevaar brengen.

Ik rijd alleen door Duitsland heen op weg naar mijn wintersportbestemming. Heb ik dan ook winterbanden nodig?

Ja. Misschien kunt u voor de heenweg nog bekijken of er sprake is van winterse omstandigheden, maar voor de terugweg lukt dat zeker niet. En in de wintersportgebieden kunt u de winterbanden zeker nodig hebben.
Ons advies: rijdt u in de wintermaanden naar of door Duitsland, rijd dan op winterbanden. In Oostenrijk is het sinds 2008 verplicht tussen 1 november en 15 april bij winterse omstandigheden op alle wielen winterbanden te voeren en/of sneeuwkettingen op de aandrijfwielen. Dat laatste mag slechts als het geen schade aan het wegdek kan toebrengen.

Hoe hoog is de boete?

De boete verschilt per land. Duitsland kent een vast bedrag:  €40, bij hinder of gevaarzetting is de boete  €80 en 1 strafpunt (bedragen vanaf 4-12-2010). In Oostenrijk is de boete  €35, maar bij gevaarzetting kan hij oplopen tot  €5.000,- en inbeslagname van de auto. Ook in de meeste andere landen kan het strafbaar zijn, daar geldt geen vast bedrag maar kijkt men naar de feitelijke omstandigheden.

Veelgestelde Vragen Over Winterbanden
Getagd op: